Η “κανονικότητα” των μνημονίων

1798872_10203603363029053_2760319847102467668_n

Γράφει ο Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης

 

Ανασχηματισμός, παροχές-ψίχουλα και διαγγέλματα αποτελούν όλα τα σημάδια εκείνα μιας κυβέρνησης που πέφτει, παίρνοντας και αυτή μαζί της τον λαό που (στην αρχή τουλάχιστον) της εμπιστεύτηκε την ελπίδα του.

Ο πολιτικός, δε, οπορτουνισμός ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας σε όλο του το μεγαλείο:

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

Να δείτε που μια μέρα θα αποδειχτεί πως αυτούς του Τμηματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ή λοβοτομή τους έχουν κάνει ή σε κάποιο υπόγειο τους έχουν κλειδώσει και βλέπουν σε λούπες το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης(όπως στην ταινία Underground του Κοστουρίτσα) ή έχουν φτάσει τον οπορτουνισμό , που λέγαμε παραπάνω, σε άλλα επίπεδα.

Η μόνη τους κίνηση ανωτερότητας, η στρατηγική του να κρίνονται πάντα σε σύγκριση με τους “Βάστα Ρόμελ” χουντοδεξιούς τύπους του στυλ του Άδωνι και του Τζήμερου, κάνοντας καμιά βόλτα όποτε τύχει στην Καισαριανή ή στην Κούβα, δεν αποδίδει πια καρπούς.

Αυτούς κάποτε τους λέγαμε γερμανοτσολιάδες. Όμως αυτούς τους ξέρουμε. Μην νομίζουν οι Συριζαίοι και τα επικοινωνιακά τους όργανα(left.gr) ότι ο ραγιαδισμός των άλλων αρκεί για να ξεπλύνει τον δικό τους ραγιαδισμό:

Στο κάτω κάτω το μόνο στο οποίο διαφέρουν είναι η μαγκιά κλανιά, τύπου Ζουράρι ή Πολάκη, και οι τουφεκιές στον αέρα.

Όπως όλα δείχνουν, οι αποστάτες της αριστεράς γκρεμίζονται και μαζί με τους εαυτούς τους γκρέμισαν και την ελπίδα του λαού. Όσο το λαϊκό κίνημα αποδέχεται την ήττα του και ο λαός εγκλωβίζεται στο δίλημμα της υποταγής μεταξύ του ρεφορμιστή Αλέξη και γνήσιου αστού πολιτικού εκπρόσωπου Κούλη, τόσο η ήττα θα βαθαίνει και η κοινωνία θα γκρεμίζεται και αυτή.

Αυτό είναι το σπιράλ που προκαλεί η έλλειψη συλλογικού υποκειμένου αντίστασης και ανατροπής.

Όσο για εμάς, το χειρότερο που μπορούμε να πάθουμε είναι να θεωρήσουμε τα μνημόνια της εξάρτησης και την δουλεία του χρέους ως μονόδρομο για το παρόν και το μέλλον. Να αρχίσουν να γεννιούνται και να μεγαλώνουν γενιές που θα βλέπουν το καθεστώς αυτό ως κανονικότητα…

Τότε η παρακάτω φωτογραφία από το μακρινό 2060, έτος απομείωσης του ελληνικού χρέους, δεν θα είναι και τόσο σουρεάλ:

 1st of October got me like…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *