«Όλα δείχνουν, σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο»

%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

 

 

Γράφει ο Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης

Ο νεκροθάφτης της ΕΣΣΔ και πρωτεργάτης της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στις χώρες του Υπαρκτού, προειδοποιεί πως «όλα δείχνουν, σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο»:

«Περισσότερα στρατεύματα, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έρχονται στην Ευρώπη»(…)«Το ΝΑΤΟ και οι ρωσικές δυνάμεις και τα όπλα που αναπτύσσονταν σε απόσταση, τοποθετούνται τώρα πιο κοντά το ένα από το άλλο σαν να πρόκειται να πυροβολήσουν εξ επαφής»

Και συνεχίζει:

«Ο κόσμος σήμερα έχει κατακλυστεί από προβλήματα. Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής δείχνουν να είναι σε σύγχυση. Αλλά δεν υπάρχει πιο επείγον πρόβλημα απ’ την στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και της νέας κούρσας εξοπλισμών. Κι η πρώτη μας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ο τερματισμός αυτής της καταστροφικής κούρσας. Η τρέχουσα κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.»(…)«Ενώ οι κρατικοί προϋπολογισμοί αγωνίζονται για να χρηματοδοτήσουν τις βασικές κοινωνικές δαπάνες των ανθρώπων, οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται. Τα χρήματα είναι εύκολο να βρεθούν για εξελιγμένα όπλα των οποίων η καταστρεπτική δύναμη συγκρίνεται με εκείνη των όπλων μαζικής καταστροφής. Για υποβρύχια τα οποία είναι ικανά να καταστρέψουν μισή ήπειρο. Για τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που υπονομεύουν τη στρατηγική σταθερότητας»

Ο κίνδυνος πλανητικής ανάφλεξης μέσω γενικευμένης πολεμικής εμπλοκής στο ορατό μέλλον, εντοπίζεται πλέον και από εκείνους που λειτούργησαν ως πέμπτη φάλαγγα της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης και εξευτέλισαν τον άλλο δρόμο της απελευθέρωσης των λαών με διαφημίσεις πίτσας.

Το δίλημμα “Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα” της Ρόζας Λούξεμπουργκ
σήμερα επικαιροποιείται και μεταφράζεται επιτακτικά στο απόφαση ζωής και θανάτου για τον Άνθρωπο του Διαστήματος:

Σοσιαλισμός και επαναστατικός μετασχηματισμός της ανθρωπότητας ή παγκόσμιος πόλεμος με κίνδυνο ενός νέου ολοκαυτώματος!

Φωτογραφία του Panos Papado.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *